Školy šly opět do kina

22.04.2024 15:29

V pondělí 15. dubna 2024 se poměrně velká skupina nadšenců z 8. a 7. třídy vydala vlakem do Pardubic, aby zde v multikině CinemaCity zhlédli německý film, který nabídlo opět Goethe-Zentrum v rámci programu „Školy jdou do kina“. Šlo o dojemný i vtipný příběh, který v loňském roce okouzlil celé Německo.
Hlavním hrdinou byl malý Jason. Chlapec, který do třídy úplně nezapadl, protože měl poruchu autistického spektra. Navzdory jeho vysoké inteligenci škola rodině doporučila umístit jej do speciální školy. A tak vznikla zajímavá a nečekaná dohoda mezi otcem a synem. Tatínek pomáhal vybrat synovi oblíbený fotbalový klub s tím, že se on na oplátku bude snažit ve škole dělat co nejméně problémů. Mělo to však nepatrný háček – aby si Jason vybral ten správný, chtěl navštívit všechny stadiony po celém Německu…
Film byl opravdu velmi zajímavý pro školní publikum, protože s lehkostí i vážností promlouval k mladistvým o jinakosti a potřebě lásky.
Druhou část dne strávili chlapci a děvčata v ulicích centra Pardubic. Připravenu měli „hledačku“, která je vedla po stezce Viléma z Pernštejna. Pracovali při ní s mapou, s texty, poznávali historii, domy, místa, osobnosti i jiné zajímavosti.

Foto: ZDE

Mgr. Jana Strouhalová

Zpět