Florbal

07.12.2022 10:56

V měsíci listopadu a prosinci se uskutečnily  postupové soutěže ve florbalu.  Ve III.  kategorii se dařilo jak  chlapcům , tak dívkám. Chlapci skončili nakonec  na pěkném druhém místě a jen malinko stačilo  k postupu do okresní  soutěže. Ve  finálovém zápase  prohráli 1:2 se ZŠ Jaroměřice a ten stejný tým porazili 4:0 ve skupině. Nakonec chlapci z Jaroměřic vyhráli i ve Svitavách a pokračují dál do krajského kola. Máme  šikovné chlapce,  kteří reprezentují školu i  v dalších míčových hrách. Poděkování za kvalitní výkon patří: Pavlu Kroupovi, Hlibu Kryvonozhkinovi, Štěpánu Chlupovi, Danielu Mazalovi, Jáchymu Pospíšilovi, Pavlu Bohatcovi a Tomáši Češkovi.

V kategorii  8. a 9. tříd  chlapců  jsme na postup nedosáhli, ale vybojovali jsme  třetí místo a to nebylo vůbec lehké.  Bohužel pár drobných chyb nás stálo zbytečné prohry. Poděkování za reprezentaci školy patří Štěpánu Pospíšilovi, Vlastíkovi Antošovskému, Štěpánu Filipi, Jaroslavu Příbramskému, Honzovi Elnerovi, Filipu Zatloukalovi a Radimu Konečnému.

 V kategorii dívek  jsme vyhráli  oblastní kolo, kde jsme se  štěstím porazili družstvo Gymnázia Moravská Třebová 2:1 a zajistili jsme si tímto postup do okresního kola ve Svitavách.  Tam se nám dařilo a po dvou remízách a jedné výhře jsme skončili  na druhém místě.  Utkání nám vybojovala všechna děvčata a pochvalu si zaslouží Karolína Smolíková,  Natálie Dvořáková, Ellen Havlíčková, Žaneta Černocká,  Lenka a Lucie Budigovi a Patrície Navrátilová. Zvláštní pochvalu zaslouží Petra Krahulová a Alžběta Dvořáková za pěknou kombinační a tvořivou hru, bez kterých  bychom na takovéto umístění nedosáhli. Kompletní výsledky naleznete v příloze: 

kategorii III. zde

kategorii IV. zde

kategorii dívek zde

Zpět